Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD vrea o companie de stat în asigurări. Analist financiar: ”Show me the money”

Scadere inflatie Adrian Negrescu.jpg

Rata anuală a inflației a scăzut la 11,2%
Rata anuală a inflației a scăzut la 11,2%
Sursa imaginii: 
pixabay.com

România ar trebui să atragă mai mulți investitori pe piața asigurărilor, spune la RFI analistul financiar Adrian Negrescu, în plin scandal legat de prăbușirea Euroins. El comentează propunerea PSD ca statul să înființeze o companie de asigurări, finanțată de CEC și EximBank.

Adrian Negrescu explică de ce nu i se pare fezabilă ideea avansată de PSD: ”E o expresie clasică în business: show me the money. Cred că asta trebuie să ne arate Guvernul, să ne arate banii cu care va finanța această afacere, această companie publică, care să gestioneze zona asta de asigurări obligatorii RCA. N-am văzut un plan de afaceri, n-am văzut nici măcar niște idei legate de cine va gestiona acest aparat, această companie, cu ce oameni și cu ce bani, da? Deci până una-alta, e o idee doar, care rămâne de văzut dacă va fi pusă în practică, în condițiile în care statul abia se descurcă cu banii să plătească salariile și pensiile, se împrumută de pe o zi pe alta, ce să vorbim de două-trei miliarde de lei, cât ar avea nevoie pentru a intra în piața asigurărilor RCA și într-adevăr să obțină o cotă de piață importantă”.

Unde a greșit ASF în cazul Euroins și cât de realistă e propunerea PSD privind înființarea unei companii de asigurări de stat, aflați din interviul de mai jos.

 
Adrian Negrescu, despre propunerea PSD privind înființarea unei companii de stat în asigurări