Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Povestea Anei Consulea sau cum ajungi să faci un business dulce

Ana Consulea

Ana Consulea
Ana Consulea
Sursa imaginii: 
ENTR Ro

Cât de greu e drumul de la pasiune la propria afacere, chiar și pentru o tânără a cărei familie are afaceri în domeniu.

Ana Consulea este acum unul dintre cei mai cunoscuți tineri cofetari ai Bucureștiului. Pasiunea pentru bucătărie o are din copilărie pentru că, după cum spune ea: „lucrez de la 16 ani în restaurantele familiei, pentru că provin dintr-o familie care cu asta se ocupă dintotdeauna”. Mama ei a fost cofetăreasă la Athenee Palace, iar familia are mai multe restaurante cu specific interbelic în București. 

„Am crescut efectiv în bucătării printre bucătari, cofetari, pentru că și mama mea a fost cofetăreasă la Athénée Palace și am petrecut o perioadă de câțiva ani în afacerea familiei, făcând diverse joburi, de la bucătărie până la vase, gestiune. Practic, am trecut prin absolut tot ce ține de partea aceasta de restaurant”, spune Ana Consulea.

Însă visul ei a fost altul: să aducă prăjiturile tradiționale, din perioada interbelică pe mesele românilor.

„M-am decis că vreau să merg pe partea aceasta de cofetărie pentru că partea de bucătărie nu mă atrăgea foarte mult. Îmi plăcea, iubesc mâncarea, iubesc domeniul acesta al bucătăriei, al bucătarilor, dar nu era ceva pentru mine”, povestește ea.

Pentru aceasta, a făcut o școală de cofetari în Franța, unde, după cum mărturisește, era cea mai mare dintre cursanți: „ Toți colegii mei aveau 14 ani. Eu terminasem facultatea. Deja eram în altă categorie de vârstă”. Dar și-a pus toată ambiția și a vrut să termine cursul prima. Altfel, ar fi știut că nici cofetăria nu este pentru ea.

Drumul până la o cofetărie doar a ei, cu produsele pe care voia ea să le facă, nu a fost însă unul simplu. Descoperiți mai jos povestea Anei Consulea.