Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce așteptări au tinerii de la un job

Ce așteptări au tinerii de la un job

Ce așteptări au tinerii de la un job
Sursa imaginii: 
ENTR Ro

Tinerii din România își doresc să fie mai implicați la locul de muncă, să aibă șansa de a veni cu idei proprii, pe care să le poată pună în aplicare. În plus, vor să participe la discuții, iar părerea lor să fie ascultată, a precizat Francesca Cristea, Head of Policy and Programs pentru Europuls - Centrul de Expertiză Europeană, pentru RFI România.

„Tinerii au aceste competențe de a se adapta și își doresc să treacă printr-o formare continuă, dar, în același timp, să fie ascultați și să aibă posibilitatea de a se implica activ în orice proiect ar avea la dispoziție”, a mai spus Francesca Cristea.

Invitat în cadrul emisiunii „Tânăr în Europa”, Paul Marc, președintele Federației Tinerilor din Cluj, a vorbit despre atitudinea tinerilor în ceea ce privește voluntariatul, spunând că tinerii se implică în momentul în care știu că munca lor are un impact real. El este de părere că trebuie să le arătăm că „lucrurile pe care ei pot să le atingă prin voluntariat, de fapt, vor avea anumite schimbări sau vor provoca schimbări la nivel mai mare, dar într-un timp probabil mai lung”.

Euroscepticismul în România

Doar 46% dintre români consideră azi că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de media europeană de 62%,  se arată în cel mai recent Eurobarometru al Parlamentului European.

Încrederea tinerilor români în UE s-a prăbușit odată cu debutul pandemiei, a spus Francesca Cristea. „Într-adevăr, tinerii au nevoie să simtă că sunt auziți. Au nevoie să le spui cum au fost aplicate idelor lor, cum au fost aplicate proiectele lor în comunitate”, a continuat aceasta. Euroscepticismul apare atunci când tinerii nu se simt reprezentanți, iar propunerile lor nu sunt luate în considerare.

Urmăriți aici interviul integral.