Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pârvan (PIAROM), despre măsurile fiscale: 110 pagini de studiat cu creionul în mână

Cristian Parvan stimulam minim competente salariu minim.jpg

Cristian Pârvan: Reducerea fiscalității muncii nu trebuie să înceapă de la salariul minim
Cristian Pârvan: Reducerea fiscalității muncii nu trebuie să înceapă de la salariul minim
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Măsurile fiscale publicate marți dimineață de Guvern înseamnă peste o sută de pagini care trebuie studiate de mediul de afaceri, ca să vadă unde se încadrează. Iată ce declară la RFI președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Pârvan, care critică multe dintre prevederile legii pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament.

Cristian Pârvan spune ce înseamnă pentru companii măsurile fiscale publicate marți de Ministerul de Finanțe: ”110 pagini de reglementări. Păi, dacă sunt 110 pagini, înseamnă că e de studiat cu creionul în mână de mediul de afaceri unde se încadrează vizavi de noile prevederi. Măsurile ca atare sunt în mare parte cunoscute din dezbaterile de-a lungul timpului, ele nu au fost, din cunoștințele noastre, susținute cu cifre care să arate ce justifică adoptarea acestor măsuri. Ce este cert este că reducerea evaziunii fiscale nu este regăsită ca una dintre măsurile cheie în preocupările Guvernului”.

 

Eugen Tomac, despre măsurile fiscale: O catastrofă, efectele vor fi dezastruoase

 

Ce înseamnă măsurile fiscale ce vizează microîntreprinderile? Președintele PIAROM declară că ”este clar că este o joacă permanentă în acest sector, care este principalul angajator al României și care aduce 60% din impozitul pe profit pe care-l încasează Ministerul de Finanțe. Rămâne de văzut cât de mult va afecta această împărțire absolut arbitrară. Ce înseamnă 60.000 de euro? Gândiți-vă că înseamnă 5.000 de euro pe lună. Dacă din 5.000 de euro 40% ia statul, înseamnă 2.000 de euro și mai rămân pentru firmă 3.000 de euro pe lună. Ei, ne dăm seama cam despre ce firme poate să fie vorba”.