Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profit record pentru Samsung în trimestrul al patrulea

Samsung Electronics, cel mai mare producător de telefoane mobile şi televizoare din lume, a raportat un profit record de 8,3 miliarde de dolari pentru trimestrul IV al anului trecut, peste estimările analiştilor, datorită vânzărilor ridicate de smartphone-uri.

Recordul anterior a fost stabilit în trimestrul al treilea, când grupul sud-coreean a înregistrat un profit operaţional de aproximativ 7,5 miliarde de dolari. În ultimele trei luni din 2011, compania a obţinut un câştig de circa cinci miliarde de dolari. Astfel, potrivit rezultatelor financiare preliminare prezentate marţi, veniturile Samsung Electronics au crescut cu 18% în trimestrul al patrulea al anului trecut. Motivul principal a fost cererea ridicată pentru smartphone-uri high end - Galaxy Note II şi Galaxy S III. Vânzările acestor modele au rezistat lansării iPhone 5, transmite Bloomberg.

Compania nu oferă date privind rezultatele diviziilor, însă analiştii contactaţi de Bloomberg estimează că profitul obţinut de Samsung din telefoane mobile s-a dublat faţă de ultimul trimestru din 2011, în timp ce debutul iPhone 5 pe piaţă a fost afectat de problemele cu softul de hărţi al Apple.

Samsung a vândut aproximativ 62 de milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni din 2012, faţă de 45 de milioane de unităţi pentru Apple, potrivit estimărilor analiştilor sud-coreeni. Vânzările Galaxy S III ar putea avea de suferit în prima parte a acestui an, deoarece potenţialii clienţi aşteaptă în următoarea perioadă lansarea celei de-a patra generaţii a smartphone-ului de vârf din gama Samsung.