Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul pe 2013, pe masa parlamentarilor

Proiectele legii bugetului de stat și cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2013 se află pe masa parlamentarilor. Ambele au trecut vineri seară de comisiile parlamentare de buget-finanţe. Proiectul legii bugetului de stat a fost adoptat cu unele amendamente, iar cel al legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2013 a trecut de comisii fără amendamente, scrie Mediafax.

Proiectul legii bugetului de stat pe 2013 a fost adoptat vineri seara de comisiile parlamentare de buget-finanţe. Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 5 voturi "împotrivă".

Proiectul a fost amendat, faţă de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite.

De asemenea, Comisiile pentru buget ale Parlamentului au adoptat, fără amendamente, si proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2013. Dezbaterea şi adoptarea acestui proiect de buget a durat mai puţin de un sfert de oră, majoritatea parlamentarilor din opoziţie renunţând să îşi mai susţină amendamentele.

Joi, parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat un amendament al deputatului PSD Viorel Ştefan privind alocarea sumei de un milion de lei pentru studiul de fezabilitate pentru centura Slatina. Suma de un milion va fi luată de la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat, cu acordul majorităţii şi al opoziţiei, un alt amendament al lui Viorel Ştefan prin care se suplimenta de la Ministerul de Finanţe cu suma de cinci milioane de lei programul de sprijin al Cultelor.

Atât proiectul legii bugetului de stat, cât și cel al legii bugetului asigurărilor sociale urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.