Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Economiei, Constantin Niţă, la RFI: Voi discuta cu Attila Korodi să nu facă o confuzie între Roşia Montană şi legea minelor

Toate resursele ţării trebuie puse în slujba societăţii, declară într-un interviu la RFI noul ministru al Economiei, Constantin Niţă. El precizează că avizul de mediu pentru Roşia Montană nu depinde de ministerul său. Niţă spune că va avea o discuţie cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a nu se face o confuzie între Roşia Montană şi legea minelor.

Ce soluţii are Ministerul Economiei pentru Roşia Montană? "Noi mergem ca Minister al Economiei pe principiul că toate resursele trebuie puse în slujba societăţii. Nu depinde de noi avizul de mediu. Până la urmă, Roşia Montană ţine de avizul pe care Ministerul Mediului trebuie să-l dea. Dacă este în concordanţă cu cerinţele Uniunii Europene, dacă nu este în concordanţă, asta este o chestiune pe care Ministerul Mediului trebuie s-o analizeze", răspunde ministrul Constantin Niţă.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat marţi, la audierea în comisiile parlamentare, că legislaţia din România nu permite continuarea procedurii de avizare a proiectului Roşia Montană, arătând totodată că nu susţine proiectul de modificare a legii minelor.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, precizează însă că "legea minelor nu trebuie confundată cu Roşia Montană. Legea minelor nu se referă la Roşia Montană, se referă la mineritul din această ţară".

Întrebat dacă va discuta cu ministrul Mediului, Niţă a răspuns: "Categoric, da! Pentru că n-aş dori să se facă o confuzie între Roşia Montană şi mineritul din celelalte zone ale ţării".