Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Constantin Niţă: Aşteptăm competitori care pot investi la Oltchim minim 500 de milioane de euro

constantin_nita_asteptam_investitori_care_pot_investi_la_oltchim_minim_500_de_milioane_de_euro.jpg

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, scos din nou la privatizare.

Termenul pentru înscrierea investitorilor interesaţi de privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea este 28 martie, declară la RFI ministrul Economiei, Constantin Niţă. El precizează că societatea nu va putea fi repusă eficient în circuitul economic, dacă nu vin competitori care pot investi minim 500 de milioane de euro.

Constantin Niţă spune că procedura de privatizare a Oltchim "va fi reluată. Termenul pentru înscrierea competitorilor, a investitorilor este 28 martie. Eu sper ca până atunci să avem cât mai mulţi investitori la această companie şi în felul acesta să crească nivelul de competiţie, pentru că aşteptăm investitori care au potenţă financiară şi care pot să investească acolo minim 500 de milioane de euro, altfel nu vom putea să repunem în circuitul economic pe bază de eficienţă această companie".

"Procedura de privatizare o face administratorul judiciar, pentru că ea este o companie în insolvenţă şi evident că administratorul judiciar stabileşte toate regulile care să permită o privatizare de succes, pentru că avem mulţi creditori care aşteaptă această privatizare pentru a-şi recupera banii, sunt instituţii publice care au de asemenea de recuperat banii acolo. Deci lucrurile sunt puţin mai complicate", explică ministrul Economiei.

Întrebat dacă Oltchim va fi vândut la pachet cu Arpechim, Constantin Niţă a răspuns: "Sunt mulţi investitori care au solicitat lucrul acesta, dar sigur, depinde şi de înţelegerea care se va realiza cu Petromul, pentru că până la urmă, Arpechimul aparţine unei companii private, Petromul şi trebuie discutat cu această companie".