Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Energiei, despre independenţa energetică a României: Situaţia ar putea fi îmbunătăţită în 2019-2020

Independenţa energetică a României este un obiectiv de interes naţional pentru actualul Guvern, spune la RFI ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. România depinde doar în proporţie de 20% de gazul rusesc.

Ministrul Răzvan Nicolescu declară că lucrurile s-ar putea îmbunătăţi în ceea ce priveşte independenţa energetică a României, în 2020: "Independenţa energetică este un obiectiv extrem de important pentru mine, pentru actualul Guvern este un obiectiv de interes naţional, un obiectiv strategic. Trebuie să lucrăm aici, însă dacă lucrurile merg cum ne dorim în privinţa noilor explorări şi exploatări, atât cele onshore cât şi mai ales cele din Marea Neagră, putem spera ca măcar să ne păstrăm situaţia actuală, dacă nu chiar s-o îmbunătăţim în preajma anului 2019-2020. Lucrăm şi încercăm să sprijinim cât putem, din punctul de vedere al Guvernului, explorările şi exploatările noi de hidrocarburi".

Ministrul delegat pentru Energie spune că "România are un potenţial uriaş în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi când vorbesc de eficienţa energetică, am în vedere un consum de energie pe un leu unitate de produs intern brut mai mic, deci nu susţin şi nu suntem interesaţi să scădem consumul. Este vorba de a consuma mai eficient sau a consuma mai puţină energie pentru o unitate de produs intern brut. Deci avem eficienţă energetică, avem noi explorări şi exploatări de hidrocarburi. Eu cred că perspectivele sunt bune, mai ales în domeniul gazului natural".

Răzvan Nicolescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre independenţa energetică a României