Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cheltuieli de peste un milion de lei pentru coșuri festive la SC CONPET PLOIEȘTI

Corpul de Control al Guvernului a sesizat DNA în urma unui control la SC CONPET Ploieşti unde a gasit cheltuieli enorme si prime de lux. Banii au fost cheltuiți pe băuturi alcoolice, parfumuri, ceasuri de mână, coşuri festive de sărbători şi seturi de scris de lux.


Controlul a vizat cheltuielile de protocol în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012, cheltuieli care s-au ridicat la peste un milion de lei investiti in băuturi alcoolice, parfumuri, ceasuri de mână, coşuri festive de sărbători şi seturi de scris de lux.
CONPET SA nu a prezentat documente justificative din care să rezulte destinatarii finali ai produselor de protocol achiziţionate, se arată în raport.

În ceea ce priveşte salarizarea şi alte drepturi băneşti acordate personalului, inspectorii Corpului de Control au constatat că directorul general a avut un fond de premiere de aproape 3 milioane 700 de lei, din care a acordat prime în mod preferenţial.

O alta constatare a corpului de Control a fost ca, în calitate de consilier şef al directorului general şi de şef de departament la Conpet Ploieşti, Corneliu Anastase, tatăl fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, a încasat în patru ani prime de circa 30.000 euro.

În aceste condiţii, Corpul de Control a sesizat DNA, pentru cercetări.