Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul promite că desfiinţează, într-o singură zi, 70 de taxe

Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe care doar creează un hăţiş birocratic şi pot fi eliminate într-o singură zi fără a afecta bugetul de stat, urmând să fie promovat un act normativ pentru eliminarea acestora, a anunţat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri şi 70 de drumuri birocratice", a spus Ponta, în şedinţa de guvern, adăugând, într-o discuţie cu ministrul Finanţelor, că el crede că mai pot fi găsite încă 30-40 taxe care pot fi eliminate.

El a cerut ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, ca săptămâna viitoare, pe baza datelor pe care le va primi de la fiecare minister, să prezinte Guvernului actele normative necesare pentru "desţelenirea" zonei de taxe.

Ministerul Finanţelor arată că eliminarea celor 70 de taxe are un impact bugetar de 1,9 milioane de lei.

Aceste taxe şi tarife au încasări unitare de cel mult 100.000 lei, menţionează ministerul într-un comunicat.

În următoarele zile, ministrul Finanţelor Publice va avea consultări cu miniştri şi responsabili din instituţiile în care au fost identificate aceste taxe şi tarife.

Printre instituţiile care au astfel de taxe şi tarife sunt Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerul Economiei, Ministrerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii, Ministerul Administraţiei şi Internelor.