Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


D. Chițoiu: În 2012, s-a pus problema suprataxării veniturilor mari

chitoiu-daniel.jpg

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu

La sfărșitul anului trecut guvernanții au luat în calcul o supraimpozitare a celor care castiga peste 1000 de euro, a declarat, sâmbătă, vice-premierul şi totodată ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu. El a recunoscut că la sfârşitul lui 2012 în coaliţia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri, inclusiv privaţii. Daniel Chițoiu a subliniat că nu s-a ajuns la o decizie şi că în acest moment subiectul este înschis.

Daniel Chiţoiu a precizat că această suprataxare i-ar fi afectat și pe cei din pediul privat, dacă ar fi fost pusă în practică. "Da, dar atunci a fost în discuţie ca suprataxarea să fie pentru toţi care realizează venituri, dar nu s-a stabilit limita minimă la vremea respectivă. Era vorba de cifră brută sau cifră netă, peste 1.000 de Euro", a declarat Chițoiu, conform Mediafax.

"Guvernul USL aplică programul de guvernare aprobat în Parlament. Toate politicile publice şi economice se iau prin decizie politică la nivelul USL. La nivelul USL nu s-a ajuns la o decize politică astfel încât să implementăm acest proiect", a mai spus Chiţoiu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că premierul Victor Ponta nu i-a cerut să reia discuţiile pe marginea acestui proiect de suprataxare, subliniind că subiectul este "deocamdată închis".

Ministrul a mai fost întrebat de jurnalişti dacă pe masa sa s-ar afla un nou proiect referitor la suprataxare, care ar prevedea să fie impozitaţi nu doar bugetarii, ci şi cei din mediul privat. "Nu ştiu cine v-a dat informaţia, dar nu există niciun proiect pe masa mea în acest sens", a spus Chiţoiu.