Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Electrica vrea să obțină 435 milioane de euro prin listare la bursă

Guvernul scoate la vânzare pe bursă pachetul majoritar de acţiuni al companiei Electrica.Oferta publică iniţială prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă 51% din acţiuni începe la preţuri cuprinse între 11 lei/titlu şi 13,5 lei/titlu, compania vizând să atragă minim 435 milioane euro, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Este o dovadă că statul în momentul de faţă este dispus să continue privatizările, însă la un preţ corect, la un preţ care să fie avantajos şi pentru stat, pentru că mai ales în contextul ultimelor dezvoltări în care România şi-a îmbunătăţit ratingul de ţară suntem în situaţia în care putem să vindem şi suntem dispuşi să vindem dacă preţul este unul corect", a spus ministrul. Potrivit ministrului delegat pentru Energie. Răzvan Nicolescu a subliniat că decizia va încuraja piaţa autohtonă de capital şi reprezintă o dovadă şi un angajament al Guvernului de a transparentiza şi de a îmbunătăţi performanţele companiilor de stat.

Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni de la Electrica este practic prima privatizare pe bursă a unei companii de stat în termeni reali şi un moment cheie atât pentru viitorul companiei, cât şi pentru piaţa de capital din România spune la RFI Adrian Simionescu, expert în piaţa de capital. (Asculta interviu mai jos)