Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vineri, 13 iunie, zi fetiş pentru milioane de jucători

13_vineri.jpg

Vineri 13 iunie, zi fetiş pentru milioane de jucători

Astăzi este singura zi de vineri 13 din tot anul 2014. Motiv de entuziasm pentru milioane de persoane şi în particular pentru francezi. Jocurile de noroc tip Loto, Euro Millions, cazinourile şi hipodromurile vor fi luate cu asalt.

Ziua de vineri,13, este un simbol de noroc pentru mulţi superstiţioşi. În Franţa a devenit chiar un fenomen de societate.

La Française des Jeux (FDJ) – societatea care girează jocurile de noroc tip Loto – va înregistra astăzi între 6 şi 8 milioane de jucători, adică de două ori mai mulţi decât într-o zi normală. FDJ propune astfel un « super loto » excepţional de 13 milioane de euro.

Jackpotul este însă la «Euro Millions» unde sunt puse pe masă 135 de milioane de euro.

PMU, societatea care girează pariurile pe cursele de cai, mizează şi ea pe o cifră de afaceri în creştere în această zi de vineri 13.

În fine cele 198 de cazinouri franceze mulţumesc şi ele acestei conjuncturi favorabile între cifra 13 şi ziua de vineri.

Cel mai fericit de pe urma acestei zile, unice în 2014, este … statul francez. Graţie efervescenţei de joc el va încasa mai mulţi bani decât cele 5 miliarde de euro taxe şi impozite pe care le ia oricum în fiecare an.