Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierii Ponta şi Ayrault au testat o maşină electrică la Titu

premierii-ponta-ayrault-au-testat-masina-electrica-titu.jpg

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault şi cel român, Victor Ponta (Foto: www.gov.ro)

Premierul Victor Ponta şi prim-ministrul francez, Jean-Marc Ayrault au testat vineri la Titu un prototip al automobilului electric Renault ZOE. Maşina a fost condusă de demnitarul francez, în timp ce Ponta i-a fost copilot.

Premierii Ponta şi Ayrault au testat maşina electrică, după ce au vizitat centrul tehnic Renault de la Titu.

Întrebat cum s-a simţit în calitate de copilot al premierului francez, Victor Ponta a spus râzând că se simte foarte bine ca şi copilot cu piloţii în care are încredere.

Premierul român a apreciat calitatea maşinilor produse de Renault şi a menţionat în special rezistenţa Loganului.

Renault Technologie Roumanie a deschis în 2010 centrul tehnic de testări auto de la Titu, cu o investiţie de 166 de milioane de euro. Acolo sunt realizate teste pe vehiculele şi componentele mecanice ale grupului francez Renault. Încercările simulează condiţii de funcţionare extreme, precum rezistenţa la frig, expunerea la soare sau condiţii de ploaie. Centrul de la Titu e dotat cu zece tipuri de piste, cu o lungime totală de 32 de kilometri.

Pe de altă parte, Guvernul va căuta soluţii în aşa fel încât şi companiile private să primească subvenţii, sub forma unui bonus, la achiziţionarea unei maşini electrice, a declarat premierul Victor Ponta.