Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tănăsescu la RFI: Problema cea mai importantă la Ministerul Transporturilor este implementarea proiectelor

tanasescu-rfi-problema-cea-mai-importanta-ministerul-transporturilor-este-implementarea-proiectelor.jpg

Ministerul Transporturilor va avea un nou şef, după demisia lui Relu Fenechiu.

Cel mai important lucru pentru Ministerul Transporturilor este să urmărească zilnic ca proiectele sale să fie "implementate corect". O spune la RFI vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Mihai Tănăsescu. PNL ar putea propune marţi noul ministru al Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu, condamnat de instanţa supremă.

Mihai Tănăsescu declară că "domeniul transporturilor este crucial pentru dezvoltarea viitoare a României". "Mă refer aici nu numai la nivelul transporturilor rutiere, mă refer şi la transporturile maritime, transporturile aeriene, transporturile pe calea ferată. Este un sector care are nevoie, cred, de priorităţi, are nevoie de o accelerare a implementării proiectelor deja avansate", explică vicepreşedintele BEI.

Ministerul Transporturilor

Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte BEI

AscultăDownload

Fostul ministru de Finanţe apreciază că "s-au făcut paşi importanţi în acest domeniu, s-au deblocat foarte multe resurse din fondurile structurale".

În opinia sa, "problema importantă aici este implementarea proiectelor. De aceea, cred că cel mai important lucru pentru acest minister este să urmărească în fiecare zi modul în care proiectele care sunt deja lansate şi cele care vor fi lansate să fie implementate corect".

Liberalii sunt aşteptaţi să propună marţi un nou ministru al Transporturilor, după ce Relu Fenechiu şi-a dat demisia, în urma condamnării sale la cinci ani de închisoare, cu executare, în dosarul "Transformatorul".