Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situaţie disperată în Coreea de Sud

situatie-disperata-coreea-sud.jpg

Căldură mare în Coreea de Sud.

O gravă criză energetică a lovit în aceste zile Coreea de Sud. Ţara asiatică se confruntă cu un val de căldură, în timp ce mai multe centrale nucleare au fost oprite. Situaţia ar putea deveni şi mai complicată, dacă problemele nu sunt remediate în câteva zile. Autorităţile au început deja să ia măsuri extreme.

Mergeţi pe scări, nu cu liftul şi închideţi climatizarea. Iată ce le recomandă Ministerul sud-coreean al Energiei administraţiilor locale.

Coreea de Sud este traversată de un val de căldură şi mai multe reactoare ale centralelor sale nucleare au fost oprite.

Centrala Dangjin 3, cu o capacitate de 500 de megawaţi, a fost oprită şi nu ar trebui repusă în funcţiune mai devreme de o săptămână, din cauza problemelor tehnice, a anunţat un purtător de cuvânt al distribuitorului de electricitate Korea Power Exchange.

Centrala din Seocheon, care funcţionează tot pe cărbune, s-a oprit timp de o oră luni dimineaţă şi funcţionează doar la jumătate din capacitate.

"Facem faţă unei crize energetice care va fi probabil cea mai gravă", a declarat ministrul Energiei, Yoon Sang-Jick.

Ministrul a cerut uzinelor, persoanelor particulare şi magazinelor să-şi limiteze consumul de electricitate în cursul următoarelor zile.

 

Măsuri în caz de alertă

 

Nivelul necesar pentru asigurarea furnizării fără probleme a energiei electrice în toată ţara este de patru gigawaţi. Dacă rezervele naţionale coboară sub doi gigawaţi, este declanşată automat o alertă. În acest caz, administraţiile publice trebuie să închidă climatizarea, luminile şi toate aparatele electrice neesenţiale, precum fântânile cu apă potabilă.

Alerta nu a fost declanşată, dar Ministerul Energiei a cerut deja punerea în funcţiune a unor măsuri, calificând situaţia drept o "urgenţă extremă".

O lovitură grea şi pentru mall-uri: ministerul va consolida supravegherea centrelor comerciale, care nu trebuie să aducă temperatura din interior sub 26 de grade.

În urmă cu doi ani, întreruperile de electricitate provocate de scăderea bruscă a rezervelor au afectat şase milioane de locuitori şi companii. Aproximativ trei mii de oameni au fost blocaţi atunci în ascensoare.