Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta, în căutare de investitori în cadrul unei vizite de trei zile în China

ponta_chinez.jpg

Sursa foto : Reuters.

Premierul Guvernului României, Victor Ponta, însoțit de o delegație guvernamentală din care mai fac parte miniștrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus și Constantin Niță, a ajuns duminică la Beijing, unde efectuează o vizită oficială de trei zile, la invitația omologului său chinez, Li Keqiang.

În cursul vizitei sale în China, premierul Ponta va avea convorbiri oficiale luni cu premierul chinez, Li Keqiang. În acest context vor fi semnate și o serie de documente bilaterale. Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către președintele Xi Jinping, și va avea o întrevedere cu președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare Chineze.

În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relațiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educației şi culturii. Pe agenda de discuții figurează și aspecte legate de consolidarea relației dintre Uniunea Europeană şi China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și Est — China, acţiuni convenite la Summit-ul de la București de anul trecut.

De asemenea, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanților principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România. Ponta se va deplasa marţi cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian și va avea o întâlnire cu reprezentanții firmelor care derulează afaceri din domeniile IT, componente auto, produse bio sau construcții de mașini.