Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Răzvan Nicolescu: Vreau să conving Enel să găsim o soluţie corectă pentru ambele părţi

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, spune la RFI că merge miercuri la Roma, unde se va întâlni, între alţii, cu reprezentanţii Enel. Compania italiană care deţine o treime din piaţa distribuţiei de energie din România a anunţat că vrea să vândă operaţiunile din România, până la sfârşitul acestui an.

Răzvan Nicolescu explică motivele vizitei la Roma: "Nu merg la Roma pentru a discuta cu cei de la Enel, cu tot respectul pentru Enel ca şi companie. Merg la Roma pentru a discuta cu omologul meu, doamna ministru din Guvernul italian, care răspunde de Energie. De asemenea, merg la Roma, pentru a prezida Boardul Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, al cărei preşedinte sunt şi cu acest prilej mă voi întâlni şi cu cei de la Enel".

Ministrul delegat pentru Energie vrea să convingă compania Enel să găsească împreună cu statul român "o soluţie corectă": "Vreau să-i conving să găsim o soluţie corectă atât din punct de vedere al statului român, cât şi din punct de vedere al organizaţiei dumnealor. Până acum am avut un dialog corect şi un dialog constructiv".