Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacia domină piaţa auto europeană

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Uniunea Europeană au crescut cu peste 20% în primele nouă luni ale anului şi cu 41% în septembrie. Acestea sunt cele mai bune evoluţii din rândul mărcilor prezente pe piaţa europeană.

Piaţa auto din UE nu o duce prea bine. Ea a scăzut cu 3,9% la nouă luni, la nouă milioane de unităţi, dar în septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unităţi, potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

În intervalul ianuarie-septembrie, au fost înmatriculate cu 20,6% mai multe maşini Dacia, respectiv 211.419 unităţi. În septembrie, înmatriculările Dacia au înregistrat un avans de 40,7%, mai exact 21.489 unităţi.

În septembrie, grupul francez Renault a avut o evoluţie de patru ori mai bună decât piaţa europeană, cu o creştere de 22,2% a înmatriculărilor de autoturisme noi, respectiv 93.335 unităţi.

În UE, cele mai multe pieţe mari au înregistrat o creştere în luna septembrie. România a înregistrat în schimb o scădere a înmatriculărilor de autoturisme noi atât în septembrie, cu 5,2%, cât şi în primele nouă luni, cu 16,4%.