Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Garda de Mediu Prahova: Lukoil reporneşte rafinăria din Ploieşti

garda_de_mediu_prahova_lukoil_reporneste_rafinaria_din_ploiesti.jpg

Lukoil reporneşte rafinăria din Ploieşti, potrivit Gărzii de Mediu Prahova.

Compania rusă Lukoil reporneşte vineri instalaţiile din incinta rafinăriei din Ploieşti, oprite în urmă cu o săptămână. Informaţia vine de la comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache, citată de Mediafax.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova precizează că vineri dimineaţă Comisariatul Prahova din cadrul Gărzii de Mediu a primit o notificare din partea rafinăriei Lukoil, prin care se anunţă repunerea în funcţiune a instalaţiilor din incinta rafinăriei, oprite în urmă cu o săptămână.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în urma discuţiilor cu procurorii care instrumentează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, reprezentanţii companiei au dat garanţii care pot acoperi prejudiciul de 230 de milioane de euro, stabilit în acest dosar.

Rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a încetat activitatea vineri, 3 octombrie, anunţând că măsura este urmare a sechestrului aplicat pe materii prime şi ţiţei de către organele de urmărire penală, iar momentul repornirii sale va fi precizat după soluţionarea contestaţiei depuse în instanţă.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.