Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mariana Câmpeanu, despre rectificare: Am făcut economii, doar nu era să ţinem banii în cadrul ministerului

Ministrul Muncii susţine că plata pensiilor şi salariilor nu va fi afectată de rectificarea bugetară. Ministerul a pierdut circa 500 de milioane de lei, potrivit Mediafax. Mariana Câmpeanu spune la RFI că din moment ce a făcut economii, nu putea ţine banii în cadrul ministerului.

Mariana Câmpeanu declară că "ministerul este şi el afectat, că ni s-a tăiat şi de la cheltuielile cu bunuri şi servicii şi de la cheltuielile de capital şi sigur că mai sunt multe lucruri de făcut, dar o să le facem anul următor, pentru că am înţeles că în acest moment trebuie făcută această rectificare, din cauză că nu toate veniturile au fost încasate. Dar din punct de vedere al drepturilor persoanelor, fie că vorbim de beneficii de asistenţă socială, fie că vorbim de pensii sau de asigurările pentru şomaj, toate acestea sunt acoperite".

Ea precizează că a făcut economii şi de aceea suma cea mai mare la rectificarea bugetară va fi luată de la Ministerul Muncii: "Începând cu mai anul trecut, de când s-a preluat această guvernare, am început la Ministerul Muncii să facem ordine în acordarea acestor drepturi. Anul trecut am recuperat 100 de milioane de euro din drepturi acordate necuvenit, acţiune pe care am început-o şi anul acesta şi iată, la acest moment, ministerul a rămas cu această sumă necheltuită, pentru că s-au tăiat acele drepturi la persoanele care nu meritau".

"Păi dacă aici am făcut economii şi am gestionat bine banii pe această perioadă (...), ce era să facem, să ţinem banii în cadrul ministerului?", se întreabă ministrul Muncii.

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an, de alocări suplimentare urmând să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externe şi Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax. Ministerul Muncii ar urma să piardă 520,4 milioane de lei.

 
Mariana Câmpeanu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre rectificarea bugetară