Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zeci de companii franceze la Forumul regional de afaceri

garcia.jpg

Philippe Garcia, directorul pentru România al Misiunii Economice UBIFRANCE

Mai mult de 100 de companii franceze vor veni la Bucureşti pentru Forumul regional de afaceri „Europa de Sud-Est – Balcani”. Forumul are loc la Bucureşti în februarie, anul viitor, şi e organizat de UBIFRANCE, Misiunea Economică a Ambasadei Franţei în România.

 

Vor fi 100 de companii franceze şi 300 de companii din România şi din Europa de sud-est. Scopul este e a fi înlesni dialogul direct dintre companiile locale şi străine, dar şi să dea celor interesaţi informaţiile necesare despre mediul de afaceri, situaţia economică, cadrul legislativ şi oportunităţile de a investi în România. Totuşi, „este loc pentru investiţii suplimentare şi sunt multe companii franceze care se interesează de România. Dorim să le oferim, prin forumul de afaceri din februarie 2014, toate răspunsurile pe care le caută”, aşa cum declară Philippe Garcia, directorul pentru România al Misiunii Economice UBIFRANCE.

Forumul  din februarie se adresează companiilor cu activităţi în infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, comerţ online, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale. În afară de companiile din Franţa, vor participa firme din România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Serbia.

Reamintim, Franţa este al treilea cel mai mare investitor străin din România, cu investiţii de aproximativ 7 miliarde de euro. De asemenea, Hexagonul este al patrulea partener comercial al României, schimburile comerciale atingând, în 2012, 6,2 miliarde de euro.