Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Programul Rabla 2015 începe luni

Programul Rabla 2015 pentru persoane fizice începe luni. Doritorii se pot înscrie din 27 aprilie la un dealer autorizat, pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 de lei, pe care-l primesc pentru a cumpăra o maşină nouă la casarea celei vechi.

Persoanele înscrise în programul Rabla vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei, în schimbul casării maşinii mai vechi de opt ani.

Doritorii vor beneficia de reducerea respectivă la cumpărarea unui autoturism nou de la producătorul la care s-au înscris.

Totodată, clienţii pot ceda prima de casare în favoarea altor persoane care doresc să-şi cumpere o maşină nouă.

În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 de milioane de lei, a fost alocat un număr de 20 de mii de tichete pentru persoane fizice şi cinci mii de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

În plus, cei care participă la program pot beneficia de eco-bonusuri, la cumpărarea unor autoturisme cât mai nepoluante. Valoarea eco-bonusurilor e cuprinsă între 750 şi 2.500 de lei.

Lista producătorilor şi dealerilor auto validaţi în programul Rabla 2015 va putea fi consultată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.