Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Ponta: Chelnerii aleargă după clienţi cu bon fiscal

Măsurile luate de guvern în domeniul fiscal au rezultate excelente, spune premierul Victor Ponta. El a declarat că a primit informaţii potrivit cărora un club de noapte din Mamaia a raportat încasări pe o singură seară comparabile cu întregul sezon de anul trecut.

Obligația emiterii bonului fiscal, alături de controalele inspectorilor ANAF, au făcut ca la ora actuală să apară o listă de aşteptare pentru livrarea caselor de marcat, iar chelnerii ”aleargă” după clienţi cu bonul fiscal, a anunțat primul ministru.

”Îmi spunea -nu dezvălui sursa- că, într-o singură seară, un club faimos din Mamaia a avut încasări cât tot sezonul trecut. Mă gândeam: românii deodată s-au hotărât să consume într-o seară mai mult decât tot anul trecut sau poate că nu era chiar aşa... Important este că, deodată, pentru casele de marcat este listă de aşteptare, că deodată aleargă chelnerul după tine cu bonul fiscal... sunt transformări pe care eu le consider benefice pentru societatea românească şi lucruri cu care turistul internaţional s-a obişnuit deja”, a spus premierul Ponta la o conferinţă privind turismul, în care s-a referit şi la combaterea evaziunii fiscale.

Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au aplicat amenzi de aproape două milioane de lei și au confiscat venituri și bunuri în sumă de 200.000 de lei, în urma unor controale făcute în minivacanța de 1 Mai în țară, cele mai multe abateri fiind constatate în cluburile din Mamaia.