Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tribunalul București a decis că CNADNR va trebui sa plăteasca despăgubiri în valoare de 8,6 milioane de euro

A3 București-Moara Vlăsiei

A3 București-Moara Vlăsiei
Image source: 
hotnews.ro

CNADNR va trebui sa plateasca despagubiri in valoare de 8,6 milioane de euro catre constructorul italian Impresa Pizzarotti pentru costurile suplimentare generate de tergiversarea lucrarilor la autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, tronsonul din Capitala si pana la Moara Vlasiei, a decis Tribunalul București.

Decizia judecătorilor nu este definitiva.

Proiectul inceput in 2007, nefinalizat inca si cu contractul reziliat, a dus la un proces intre autoritati si constructor, in care italienii au cerut despagubiri de 88 milioane de euro pentru costuri suplimentare generate de schimbarea proiectului si tergiversarea lucrarilor.

Pe scurt, in 2007, prin firma Impresa Pizzarotti, a fost demarata constructia primilor 19 km din autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, din Capitala si pana la Moara Vlasiei. Opt ani mai tarziu nu doar ca proiectul nu inca e finalizat, dar lucrarile sunt practic suspendate, contractul pentru primii 3 km a fost reziliat, iar constructorul a trimis in judecata statul roman si a cerut 88 de milioane de euro despagubiri si costuri suplimentare.

Toate acestea la un contract care valora initial 117 milioane de euro, dar a fost modificat de mai multe ori, iar valoarea a fost majorata prin acte aditionale cu peste 30%.

In plus, desi contractul a fost reziliat in luna februarie, lucrarile inca nu au fost relicitate.