Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De anul viitor se aplică taxa de autostradă în Germania pentru șoferii străini

Autobahn

Autobahn
Image source: 
rumanen.de

În Germania, taxa de autostradă pentru şoferii străini se va aplica de anul viitor, deşi măsura a fost puternic constestată de către oficialii de la Bruxelles şi de statele vecine Germaniei. Oricine va dori să meargă pe celebrele autobahn fără limită de viteză va avea de ales între un abonament de zece euro pentru zece zile şi unul de 22 de euro, pentru două luni.

Taxa a fost contestată de mai mulţi reprezentanţi ai landurilor germane, care se tem că turiştii vor evita să mai vină în Germania. Cei mai vehemenţi au fost oficialii din regiunile de graniţă ale Republicii Federale, dar şi politicienii ecologişti.

„Consider în continuare că taxa este o greşeală. Îmi susţin afirmaţia. Dar nu o putem împiedica şi nu cred că va exista o amânare”, a spus Hannelore Kraft, premierul landului Renania de Nord-Westphalia.

„Taxa dumneavoastră este anti-europeană, fără niciun sens din punct de vedere al politicii de transport şi nici nu va aduce bani la buget”, este de părere Anton Hofreiter, lider al deputaţilor ecologişti.

Autorităţile de la Berlin consideră că noua taxă va aduce aproape 500 de milioane de euro pe an la bugetul federal.