Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul renunţă la impozitarea bacşişului

Impozitarea bacşişului, la loc comanda.

Obligativitatea impozitării bacşişului va fi eliminată, a anunţat vineri ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. El anunţă pe de altă parte introducerea impozitului forfetar, de anul viitor.

Eugen Teodorovici precizează că deşi impozitarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea măsurii ar fi extrem de dificilă. "Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", spune ministrul de Finanţe.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat a fost introdusă prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Eugen Teodorovici anunţă pe de altă parte introducerea impozitului forfetar, de la 1 ianuarie 2016.

"Solicitările au fost de amânare a taxării bacşişului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar. (...) Există un proiect în Parlament care se află la Camera Deputaţilor în acest moment şi vom încerca să introducem în Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar, după ce patronatele din turism se vor mai uita pe text încă o dată", spune Eugen Teodorovici.

El a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa şi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie.