Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Niţă (PSD): Nu ar fi o mare tragedie dacă am renegocia un alt tip de acord cu FMI

Constantin Niţă ar vrea un alt tip de acord cu FMI.

Nu există nici un impediment pentru care Guvernul să nu poată negocia un alt acord cu FMI, declară la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. El nu crede că ar fi "o mare tragedie" dacă s-ar renegocia "un alt tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional".

Constantin Niţă spune că "relaţia aceasta a fost folosită de România în ultimii doi ani doar pentru credibilitate pe piaţa financiar-bancară. Deci nu cred că ar fi o mare tragedie dacă în momentul de faţă am renegocia un alt tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional. Fondul şi-a făcut datoria într-o perioadă în care România a avut probleme financiare, acum suntem într-o altă etapă şi lucrurile trebuie privite într-un alt mod".

Ce ar presupune un alt tip de acord? "Un alt tip de acord, eu cred că doar pentru a ne asigura că pe piaţa financiară internaţională România poate să aibă acces mult mai facil. Oricum noi nu am folosit banii de la Fondul Monetar Internaţional în ultimii doi ani, ci doar a fost un acord de precauţie, pentru a ne proteja interesele pe pieţele financiare internaţionale. Deci nu văd nici un impediment pentru care nu s-ar putea negocia un alt acord", afirmă vicepreşedintele PSD.