Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Firmele italiene, atrase de „stabilitatea şi creşterea economică din România”

paolo.jpg

Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, s-a întâlnit la Bucureşti cu preşedintele, premierul şi cu ministrul român de Externe
Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, s-a întâlnit la Bucureşti cu preşedintele, premierul şi cu ministrul român de Externe
Image source: 
Reuters

Peste 100 de firme italiene noi vin în fiecare lună în România, a declarat, joi, de ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti. Şeful diplomaţiei din Peninsulă a subliniat că interesul manifestat de companiile italiene este datorat încrederii în stabilitatea şi creşterea economică din România. Oficialul de la Roma a avut întrevederi la Bucureşti cu preşedintele, premierul şi ministrul de Externe.

În întrevederea pe care a avut-o cu omologul român, Bogdan Aurescu, ministrul italian de Externe a subliniat că există "o intensificare a relaţiilor economice" dintre România şi Italia.

"Italia nu a descoperit România de câteva luni sau de câţiva ani, ci a pariat pe viitorul economic al aceste ţări de foarte multă vreme. În fiecare lună există peste 100 de societăţi italiene noi care vin în România şi sunt zeci de mii de firme italiene înregistrate în România", a declarat Paolo Gentiloni.

Oficialul italian a subliniat că oamenii de afaceri din Peninsulă au încredere în stabilitatea şi creşterea economică din România, evocând, totodată, noile oportunităţi oferite de programele europene în următorii şapte ani.

La rândul său, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că relaţiile economice între România şi Italia sunt "extrem de solide", Italia fiind al doilea partener comercial al României.

"Anul trecut valoarea schimburilor româno-italiene a ajuns la un nivel record de 12,57 miliarde de euro, în creştere faţă de anul 2013, iar pespectivele pentru acest an sunt, de asemenea, foarte îmbucurătoare ", a susţinut Aurescu.

El a subliniat "interesul deosebit" al companiilor italiene pentru a investi în România, în prezent fiind peste 40.000 de societăţi italiene create în ţara noastră.

Ministrul italian de Externe a mai fost primit la Bucureşti de președintele Klaus Iohannis. Printre temele de discuție ale celor doi lideri s-au numărat migrația, situația din Grecia și cea din vecinătatea estică, în special din Republica Moldova și Ucraina.

Şeful diplomaţiei italiene a avut o întrevedere la Palatul Victoria şi cu premierul Victor Ponta.