Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kathimerini: Spitalele din Grecia nu mai au rezerve de medicamente și alimente

spital_grecia.jpg

Sursa imaginii: 
ekathimerini.com

Spitalele din Grecia au probleme de aprovizionare care devin acute – de la medicamente la alimente, acestea lipsesc deja din dotările unităților sanitare, scrie Ekathimerini. Managerii spitalelor spun că nu mai reușesc să aprovizioneze cu produse esențiale desfășurării activității, după impunerea măsurilor de control al capitalului. 

Personalul medical avertizează că stocurile vor fie epuizate în următoarele săptămână dacă nu se va regla situația.

Una dintre cele mai importante restricții este este asupra importurilor, potrivit surselor, care spun ca rezervele de medicamente vor mai fi disponibile 20 sau 30 de zile. Alimentele perisabile, carne sau lapte, nu se pot procura cu ușurință pentru că se pare că producătorii nu mai acceptă decât plățile cash. La fel și distribuitorii de produse de igienă, cum ar fi dezinfectanți, detergenți sau săpun au început să ceară plățile în lichidități pentru a livra produsele.

Șeful sindicatului lucrătorilor din spitalul Evangelismos din Atena, Ilias Sioras, a declarat publicației Kathimerini că toate rezervele se vor epuiza foarte repede.

”Furnizorii nu mai acceptă decât plățile cash, unii mai acceptă și cecuri, dar de unde să ai lichidități pentru achiziții?”, a spus acesta.