Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ANAF pune lacătul pe conturile TVR şi RATB

anaf_pune_lacatul_pe_conturile_tvr_si_ratb.jpg

ANAF a instituit popriri pe conturile SRTV şi ale RATB, pentru recuperarea datoriilor.
ANAF a instituit popriri pe conturile SRTV şi ale RATB, pentru recuperarea datoriilor.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a instituit popriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune şi ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti, pentru recuperarea datoriilor.

ACTUALIZARE 2: Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) spun că datoria instituţiei este de 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.

 

ACTUALIZARE 1: Aproximativ o sută de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat marţi în curtea instituţiei, îngrijoraţi de situaţia în care se află TVR, declară pentru Mediafax surse din Televiziunea Publică.

 

ANAF precizează într-un comunicat că vor urma toţi marii contribuabili datornici la bugetul de stat: "În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor".

Această situaţie ar putea duce la blocarea activităţii TVR. Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei.

Datoriile totale ale Televiziunii Publice se ridică la 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane sunt către bugetul de stat.