Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Tănase la RFI: Se vor plăti salariile integral la TVR, nu va lipsi nici un leu

stelian_tanase_rfi_se_vor_plati_salariile_integral_nu_va_lipsi_nici_un_leu.jpg

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase
Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase

Salariile din TVR vor fi plătite, nu va lipsi nici un leu. Iată ce declară la RFI preşedintele-director general, Stelian Tănase, după ce ANAF a pus poprire pe conturile Televiziunii Române. El precizează că e vorba de o datorie de zece milioane de lei către ANAF, care va fi plătită luna viitoare.

Stelian Tănase spune că "este o datorie din 2010, care a ajuns la final. ANAF-ul, într-un fel, putem spune că nu a avut ce face, pentru că nu putea să meargă mai departe cu ea, pentru că se prescria. E vorba de o sumă de zece milioane de lei, pe care credem că o vom plăti undeva la jumătatea lunii august (...). E o datorie din 2010, n-are nici o legătură cu mine, dar trebuie să vă spun că vor veni şi alte datorii făcute până la memorandumul cu Guvernul".

Şeful TVR declară că "se vor plăti salariile integral, fără un leu lipsă. Oamenii îşi vor primi salariile. Nu avem dreptul să facem alte cheltuieli, să angajăm noi contracte, să plătim serviciile, asta nu avem voie, că nici nu ajung banii la noi, orice ban intră în contul nostru ajunge direct la ANAF, iar ANAF-ul îşi opreşte banii până la scadenţa datoriei respective de zece milioane".

Întrebat dacă pe viitor am putea asista şi la alte popriri pe conturile TVR, Stelian Tănase a răspuns: "Da, da, cu siguranţă, da! Cu aceleaşi efecte ca şi acum, trebuie să blocăm activitatea, trebuie să reducem la maximum cheltuielile. TVR-ul se va reforma serios din interior, dacă, mă rog, Consiliul de Administraţie nu va mai continua să amâne tot timpul deciziile importante (...). Dispare TVR News. Am luat în discuţie şi situaţia TVR HD, de fapt vrem să facem din TVR 2 un HD, am unificat Departamentul de Sport cu Departamentul de Ştiri. Încercăm să simplificăm cât putem structura TVR".