Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liberalii propun scăderea TVA în două etape

cod_fiscal.jpg

Liberalii propun scăderea TVA în două etape
Liberalii propun scăderea TVA în două etape

17 august. Este data propusa de PNL, PSD si UDMR, pentru consultări tema macrostabilităţii economice.  Liberalii care vor merge la discuţiile cu celelalte partide vor fi Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Pe de alta parte PNL cere  Executivului să prezinte stadiul negocierilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, în contextul în care liberalii vor  o nouă înţelegere cu troica creditorilor.

Codul fiscal si legea salarizarii vor fi principalele teme pe care PNL le pune pe masa discutiilor. Deşi au votat Codul Fiscal în Parlament, liberalii nu au precizat care va fi poziţia lor în sesiunea extraordinara din 24-26 august cand se va rediscuta documentul, intors de Klaus Iohannis senatorilor si deputatilor.

Pana atunci, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, propune scăderea TVA în două etape, de la 1 ianuarie 2016 cota urmând să fie redusă de la 24 la 21%, iar peste şase luni să fie scăzut la 19%,  aşa cum s-a votat initial în Parlament.  

Pe de alta parte, PNL cere Guvernului să demareze negocierile pentru prelungirea acordului  cu FMI, CE şi BM, avand in vedere ca actuala intelegere expira in toamna. In opinia PNL acordul cu creditorii internationali este vital pentru a asigura stabilitatea economică.

Liberalii sustin ca UDMR deja a raspuns pozitiv solicitarii liberalilor. Surse social-democrate au precizat pentru MEDIAFAX că PSD nu a luat încă o decizie.

Sa mai spunem ca pe langa legislatia fiscala, liberalii au si o serie de pregatiri interne de facut in contextul alegerilor locale de anul viitor. Emil Boc a anuntat deja ca s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului liberal, pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.