Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grevă generală la ROMATSA; sindicaliștii cer schimbarea conducerii

romatsa_1.jpg

Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală din 1 septembrie
Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală din 1 septembrie

Greva salariațiilor de la ROMATSA începe pe 1 septembrie, anunță liderul de sindicat Gabriel Tudorache, după discuții cu ministrul transporturilor. Controlorii de trafic cer un nou contract colectiv de muncă.

Gabriel Tudorache spune că, în ciuda dorinței de dialog a sindicaliștilor, s-a lovit de o lipsă totală de înțelegere din partea conducerii regiei, care, mai susține el, ar fi trecut și la amenințări personale.

Greva generală din 1 septembrie va începe la ora 11.00 în cazul în care autorităţile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariaţii, a declarat preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România, Gabriel Tudorache.

Controlorii  de trafic aerian cer demisia sau demiterea directorului ROMATSA, pe  care îl acuză de ilegalităţi, şi vor un nou contract colectiv de muncă.

Recent, liderul sindical anunța că a trimis ministrului transporturilor, Iulian Matache, și DNA un document prin care solicită ”demiterea tuturor celor care au fost angajați ilegal în această întreprindere, începând cu cei trei domni generali”.

În timpul anunțatei greve generale, controlorii de trafic aerian de la ROMATSA vor asigura doar o treime din activitate. Amintim că pe 15 iulie controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore. Au fost afectate 17 zboruri, iar directorul general al regiei spunea atunci că ROMATSA a pierdut din cauza grevei 250.000 euro.

Liderii sindicali din ROMATSA s-au întâlnit luni după-amiază cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a discuta problemele cu care se confruntă salariații regiei.