Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


S-a deschis Salonul Auto București. Printre expozanți, Skoda și Seat, vizate în scandalul Dieselgate

Peste 20 de mărci expun la Salonul Auto București 2015

Joi, s-au deschis porțile Salonului Auto Bucuresti. Ediția din acest an a evenimentului se va desfășura pe parcursul a 11 zile, în cadrul complexului Romaero Baneasa. Organizatorii spun că sunt prezenți cei mai mulți dintre jucătorii importanți de pe piață. Printre ei, și mărcile Skoda și Seat, aparținând constructorului auto Volkswagen, aflat în centrul imensului scandal Dieselgate.

Editia 2015 a Salonului Auto Bucuresti si Accesorii (SAB & A) va fi deschisă publicului pana pe 11 octombrie. Pretul unui bilet este de 25 lei, iar parcarea costa 10 lei, informează organizatorii.

”Șapte dintre noutatile prezentate la recent încheiatul Salon Auto de la Frankfurt vor fi expuse si la Bucuresti. La expozitie vor fi prezente premiere nationale si cele mai noi modele auto de la peste 20 de mărci. Printre vedetele salonului se numără modelul noul Opel Astra lansat, zilele trecute, la Salonul Auto de la Frankfurt”, a declarat pentru RFI unul dintre reprezentanții organizatorilor, Sorin Rădăcineanu.

La rândul său, Honda lanseaza noile modele Civic Type RHR-V si Jazz. Și AutoItalia va expune in premiera Fiat 500 facelift. Maserati vine cu modelele Ghibli si Quattroporte. La fel ca la editia anterioara a Salonului, marca Jeep va fi reprezentata de modelele Renegade, Cherokee, Grand Cherokee si Wrangler.

Vor putea fi admirate și ultimele modele de la Toyota, Volvo, BMW, Mercedes, Rover, Ford, Hyunday, Citroen, Mazda sau Nissan.

Ca elemente inedite, la Romaero Baneasa va fi prezent si IAro Camarad – o masina-concept realizata de un grup de studenti ieseni care ar putea fi versiunea moderna a celebrului 4×4 romanesc ARO, dar și prima Dacia Logan 100% electrică.

Skoda și Seat, printre expozanți

Printre expozanții de la Salonul Auto București se află și mărcile Skoda și Seat, aparținând constructorului auto Volkswagen, aflat în centrul imensului scandal Dieselgate, în cadrul căruia 11 milioane de mașini vor trebui rechemate în service pentru remedierea softului care păcălește standardele în materie de emisii. 105.000 dintre ele sunt în România.

Reprezentantul organizatorilor, Sorin Rădăcineanu, explică la RFI că decizia de a participa la expoziția auto le aparține în totalitate reprezentanților Skoda și Seat.

”Audi (n.r. de asemenea, marcă aparținând Volkswagen) nu este prezentă. Sunt prezente Skoda și Seat. Noi  nu suntem în măsură să ”cântărim” Dieselgate-ul, cum este numit scandalul în piața auto”, afirmă Sorin Rădăcineanu.

Oficialul expoziției mai spune că ”nu a fost luată în calcul niciun moment varianta neacordării de stand acestor mărci”. ”Nu ne putem permite să facem vreo speculație”, a declarat Rădăcineanu, în contextul în care Volkswagen a recunoscut oficial că aproximativ 11 milioane de vehicule diesel ale mărcilor sale, printre care și Skoda și Seat, sunt dotate cu soft-ul care indică un nivel mai scăzut de poluare a motoarelor.

 
Reprezentantul organizatorilor, Sorin Rădăcineanu, despre salonul auto și despre prezența printre exponanți a modelelor Skoda și Seat