Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


8 milioane de mașini VW din UE, afectate de scandalul Dieselgate

Cele 8 milioane de mașini diesel cu probleme de poluare sunt echipate cu motoare euro 5

Opt milioane de vehicule diesel înmatriculate în Uniunea Europeană au softuri pentru inducerea în eroare a testelor de emisii. Presa germană informează că o scrisoare oficială care certifică acest lucru a fost trimisă Parlamentului german de constructorul VW.

Cele 8 milioane de mașini diesel cu probleme de poluare ale companiei VW sunt echipate cu motoare euro 5. Grupul auto Volkswagen ar fi avansat această cifră într-o scrisoare trimisă Parlamentului german, relatează publicaţia Handelsblatt.

Motoarele afectate sunt cele de capacitate 1,2, 1,6 şi 2,0 litri, a afirmat Thomas Steg, şeful Departamentului de Relaţii Publice al Grupului VW, conform aceleiași publicații germane.

Documentul este datat 2 octombrie și a fost obţinut și publicat de ziarul Handelsblatt luni seară.

Purtătorul de cuvânt al Grupului Volkswagen a declarat că nu a fost informat despre această scrisoare şi că nu poate comenta.

Volkswagen a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.