Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandalul Volkswagen se extinde. Dacia, vizată de verificări

Gradul de poluare al autoturismelor Dacia va fi verificat în cadrul unei anchete privind emisiile de noxe. Autoritatea germană pentru transport rutier a anunțat că va verifica emisiile a 50 de modele de maşini cu propulsie diesel, inclusiv motoare Dacia, în cadrul anchetei declanşate după dezvăluirile despre softul folosit de grupul auto Volkswagen.

Autoritatea germană pentru Transport Rutier (KBA) va efectua teste de emisii în cazul a 50 de modele de maşini, de la 23 de producători auto, exsitând suspiciuni că nivelul declarat al noxelor este depăşit, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

"Verificările au fost declanşate după ce grupul auto Volkswagen a recunoscut manipularea testelor de emisii, dar şi după ce părţi terţe au indicat emisii poluante anormale", precizează KBA.

Potrivit Autorităţii germane pentru Transport Rutier, vor fi verificate modele diesel Dacia, Audi, BMW, Ford, Opel, Mercedes, Porsche, Smart, Volkswagen, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Honda, Jeep, Land Rover, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota şi Volvo.

UE a cerut statelor membre să extindă investigaţiile legate de emisiile poluante

Comisia Europeană a cerut celor 28 de state membre să extindă investigaţiile lege de posibilele încălcări ale reglementărilor referitoare la emisiile poluante, după ce Volkswagen (VW) a recunoscut că a subestimat nivelul dioxidului de carbon.

Comisia a susţinut într-o scrisoare că nu a avut cunoştinţă despre neregulile legate de emisiile de dioxid de carbon şi a cerut sprijinul guvernelor europene pentru a afla cum şi de ce s-a întâmplat acest fapt.

CE a contactat deja Autoritatea Federală pentru Transportul Auto din Germania, care este responsabilă cu aprobarea conformităţii noilor tipuri de automobile, şi a discutat această problemă cu reprezentanţii altor autorităţi naţionale, la o întâlnire care a avut loc la Bruxelles.

Testarea vehiculelor este făcută de autorităţile naţionale, astfel că Executivul UE depinde de instituţiile respective pentru aplicarea legilor.