Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pârvan: Noul Cod Fiscal nu stimulează munca şi competenţa

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Noul Cod Fiscal este criticat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România. Documentul nu stimulează munca şi competenţa, spune la RFI secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.

Reprezentantul AOAR susţine că "din păcate, noul Cod Fiscal nu stimulează munca şi competenţa. Pentru oamenii care vor să muncească în plus, care au competenţe şi vor să-şi valorifice aceste competenţe, pentru a avea venituri suplimentare, Codul Fiscal actual spune: e-n regulă, orice munceşti în plus, eu te taxez la fel, ca şi cum n-ai munci decât o dată. Adică la fiecare oportunitate de loc de muncă, de contract de muncă, de drept de autor, de persoană fizică autorizată, nu se realizează o stimulare a celor care doresc şi pot să muncească mai mult".

"Concret, dacă vă uitaţi în normele care s-au discutat ieri la Ministerul de Finanţe, nu există o prevedere care să opereze pe o plafonare a contribuţiilor, decât dacă ai mai multe contracte la acelaşi angajator. Dacă ai un contract de muncă şi mai vrei să lucrezi suplimentar ca PFA, nu există algoritm de plafonare a contribuţiei", explică Pârvan.