Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ofertă pentru Carpatica Asig. Firma ar putea fi vândută în următoarele luni

carpatica.jpg

Carpatica ratase termenul inițial de găsire a unui investitor
Carpatica ratase termenul inițial de găsire a unui investitor

Firma de asigurări Carpatica ar putea fi cumpărată de o companie cu sediul în Olanda.

Potrivit unor informații apărute în presă, tranzacția ar urma să se facă în vară, iar Carpatica ar evita astfel falimentul, pe o piață a asigurărilor grav afectată anul trecut.

Compania olandeză International Insurance Consortium a anunțat, printr-un comunicat preluat de presă, că ar fi ajuns la o înțelegere cu proprietarii companiei Carpatica Asig. S-ar fi semnat deja un acord, care prevede cumpărarea întregului pachet de acțiuni.

Nu se știe, la acest moment, potențiala valoare a tranzacției. Directorul operațional al International Insurance Consortium s-a limitat la a preciza, citat de Agerpres, că așteaptă avizul autorităților naționale de reglementare și că, dacă totul va fi favorbail,  achiziția se va face în următoarele luni. Ar urma totdată că firma de asigurări, la acest moment în plin program de redresare finanicară, să beneficieze de o infuzie de capital. Carpatica Asig nu a reușit, în vara anului trecut, să treacă testele făcute de ASF și nici să atragă un investitor până la termenul aprobat de ASF, respectiv decembrie 2015.

Proprietarul firmei de asigurări este Ilie Carabulea, condamnat de Curtea de Apel la șase ani și jumătate de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, pentru mai multe fapte de corupție.