Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Răducu: Sperăm ca în mai-iunie să se deblocheze plăţile pe programul POSDRU

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, spune la RFI că speră ca plăţile pe programul POSDRU să se deblocheze în mai-iunie.

Aura Răducu precizează că "o factură de 167 de milioane de euro este întreruptă, nu a fost plătită de către Comisia Europeană, Direcţia de Forţă de Muncă, pentru programul POSDRU, având în vedere nişte nereguli identificate în perioada anterioară, înainte de 2014, în implementarea acestui program, s-a încercat soluţionarea acestor nereguli, dar fiind spre sfârşit de program, neregulile au rămas şi factura cuprinde anumite probleme".

"Soluţia este de a face o corecţie financiară la această factură, adică o parte din cheltuieli să fie suportate de către bugetul de stat. Noi am pus iniţial o corecţie financiară de 5,14%, Comisia Europeană ne-a spus că este important să justificăm această corecţie financiară şi avem un audit în desfăşurare, pentru a analiza cât din aceste cheltuieli ar trebui suportate de la bugetul de stat. Avem în curs acest audit şi sperăm ca în luna mai-iunie să se deblocheze plata şi plăţile pe programul POSDRU", declară ministrul Fondurilor Europene.