Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE prelungește embargoul pentru afaceri în Crimeea

eu_sanctions_rusia.jpg

Sancțiunile împotriva peninsulei Crimeea au fost prelungite până în 23 iunie 2017
Sancțiunile împotriva peninsulei Crimeea au fost prelungite până în 23 iunie 2017
Image source: 
RFI

Uniunea Europeană a prelungit cu un an interdicția de a face afaceri cu Crimeea, peninsula ucraineană care a fost anexată de Rusia în 2014, într-o operațiune care nu a fost acceptată la nivel internațional.

Sancțiunile, prelungite până în 23 iunie 2017, interzic importurile de produse din Crimeea și orice fel de investiții acolo, cooperarea în domeniul serviciilor turistice, precum și exporturile unor bunuri și servicii în peninsulă.

Uniunea Europeană urmează săptămâna viitoare să prelungească până la sfârșitul lui 2016 sancțiunile ecomomice impuse Rusiei legate de rolul jucat în criza din Ucraina.

După anexarea Crimeii, rebelii susținuți de Rusia au luptat împotriva armatei ucrainene în estul țării, unde peste 9.000 de oameni și-au pierdut viața în timpul confruntărilor care au avut loc începând din primăvara anului 2014.

Criza din Ucraina a făcut ca relațiile dintre Rusia și Occident să ajungă la minime record, dar Uniunea Europeană ar putea să își revizuiască politica față de Moscova în a doua jumătate a acestui an.

Semnele de îmbunătățire a relațiilor includ o vizită la nivel înalt în Rusia a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut loc joi.