Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Pogonaru (AOAR): Aderarea României la euro, amânată de Brexit

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea un impact şi asupra viitoarei aderări a României la zona euro. Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, spune la RFI că aderarea va fi probabil amânată încă un an sau doi.

Florin Pogonaru declară că aderarea la euro "şi-aşa era un obiectiv nesigur, pe care l-am tot împins în timp tot mai departe. Probabil că reacţia normală este să mai împingem în timp această aspiraţie cu încă unu-doi ani, pentru a vedea cum se aşează lucrurile".

"Noi nu ştim pentru perioadele următoare dacă îngheaţă finanţările, ce impact o să avem asupra fluxurilor financiare, care sunt noile centre financiare şi atunci nu ne putem angaja pentru a fi membri euro. Nici nu ştiu dacă s-ar uita cineva şi ar acorda prioritate primirii României în zona euro în perioada următoare, nu ştiu dacă ar vedea acest lucru cineva ca un plus şi o întărire a zonei euro neapărat, cu tot respectul pentru eforturile pe care le-am face. Probabil, vom avea o amânare", crede preşedintele AOAR.

România şi-a propus să adopte moneda euro în 2019, însă Guvernul a renunţat la această ţintă, menţinând totuşi obiectivul aderării.