Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloş, în vizită de afaceri în Germania

merkel_ciolos.jpg

Image source: 
REUTERS

Premierul Dacian Cioloş efectuează, duminică şi luni, o vizită în Germania, unde se va întâlni cu oameni de afaceri, printre care şi reprezentanţi ai companiei BMW, dar şi cu oficialităţi ale landului Bavaria.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul român va avea întrevederi cu reprezentanți ai conducerii BMW, cu Barbara Stamm, președintele Parlamentului landului Bavaria, dar şi cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria. Dacian Cioloş va participa şi la o masă rotundă cu teme IT&C. Premierul urmează să viziteze doar landul Bavaria, deşi recent declara că va vizita trei landuri.

"Săptămâna viitoare voi fi din nou în Germania, de data asta în trei landuri, pentru întâlniri cu profil economic. Mă voi întâlni cu companii germane care au investit deja în România, dar și care urmează să investească. În landul Bavaria, în Baden-Wurttemberg și în Nord Westfalia. Deci, relația noastră cu Germania continuă în mod dinamic, nu doar la nivel politic, ci și economic", declara premierul într-un interviu acordat postului public de radio.

Vizita, care a fost programată mai demult, are loc în contextul în care şeful Executivului este aşteptat să înainteze preşedintelui o propunere pentru Ministerul Afacerilor Interne, după demisia lui Petre Tobă. Premierul a anunţat că va face această nominalizare până luni, 5 septembrie.

În cursul mandatului său, premierul a mai fost de două ori în vizită oficială în Germania, în ianuarie anul acesta şi la jumătatea lunii mai. În ambele ocazii, Cioloş a avut întrevederi cu cancelarul Angela Merkel. De asemenea, prim-ministrul s-a întâlnit şi cu preşedintele Germaniei, în luna iunie, când Joachim Gauck a făcut o vizită de stat în România. Atunci, Cioloş l-a informat pe preşedintele german despre intenţia sa de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg şi Westfalia şi Renania de Nord, "pentru extinderea cooperării economice bilaterale".

1189