Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Invitație la Târgul Internațional de Securitate

Zilele acestea la Romexpo are loc un târg specializat pe sisteme de securitate. Inginerul Laurențiu Popescu, lector în cadrul Asociației Române de Tehnică de Securitate, asociație care organizează această manifestare, ne explică de ce merită să vizităm târgul internațional România Security Fair.

Laurenţiu Popescu: Mesajul meu este simplu. Veniţi să vedeţi târgul.De ce? Este un eveniment care se desfăşoară cu o periodicitate de doi ani. Am ales această formulă pentru că rata de înnoire a echipamentelor nu este egală pe toate cele 4, 5 categorii de echipamente. Şi aş începe prin a le enumera şi la ce foloseşte fiecare. Cele mai cunoscute sunt echipamentele de detecție şi semnalizare antiefracţie. Sunt deja cunsocute tradiţionalele alarme, care acoperă toată gama de aplicaţii, de la aplicaţiile rezidenţiale de la o simplă garsonieră până la aplicaţii de înaltă securitate. Ca de fiecare dată la Expo Security veţi putea vedea principalele echipamente de pe piaţa dar şi noutăţile pe care de fiecare dată expozanţii le prezintă publicului şi nu numai publicului larg ci şi specialiştilor.

Constantin Rudnitchi: Cu alte cuvinte la acest târg un cetăţean care este proprietarul unei case, a unui autoturism, a unei afaceri îşi poate găsi aici toate sistemele prin care poate să îşi protejeze bunurile.

Laurenţiu Popescu: Începând cu sistemele şi echipamentele antiefracţie, cele de interior, terminând pe parte de efracţie cu sistemele de detecţie perimetrală, dedicate exclusiv aplicaţiilor profesionale, continuând cu echipamentele de supraveghere video niciodată nu putem instala la exterior chiar cel mai elementar sistem de alarmă pentru că acesta va produce alarme de zgomot de mediu şi va deveni inutilizabil prin frecventa acestor alarme dacă noi nu putem supraveghea video obiectivul respectiv. De asemenea echipamentele de control acces şi aici invitaţia mea personală este către toţi cei interesaţi despre acest subiect, prin control acces înţelegând şi partea de identificare a utilizatorului, care standard se face cu un tag, tradiţionalul card de acces şi s-a dezvoltat pe partea de identificare biometrică.

Domeniul de aplicabilitate este foarte vast. Ceea ce este de observat tot timpul reprezintă, e dat de influenţa celorlalte industrii, cum ar fi tehnologia comunicaţiei care a dus tot timpul ceva nou în domeniul nostru. Practic progresul a venit în ultimii ani din domeniul IT sia sta este uşor de observat atât în partea de comunicaţii, comunicaţii mobile. Practic există aplicaţii de comandă de pe telefon a sistemului de securitate, de monitorizare video de pe telefon, de pe smartphone. Cam toţi producătorii se orientează către astfel de aplicaţii pentru că în ziua de astăzi dacă nu ai un smatphone la tine nu eşti conectat cu restul societății.

 
Emisiunea Expert la RFI din 21 octombrie 2016