Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu: Șase din 10 români întâmpină probleme atunci când apar cheltuieli importante

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Șase din 10 români întâmpină probleme atunci când apar cheltuieli importante, având bani doar pentru a-și acoperi nevoile primare. Este concluzia unui studiu realizat de Grupul Kruk.

1 din 5 locuitori ai României nu are probleme atunci când vine vorba de cheltuieli mai mari, în timp ce 1 din 10 români își poate permite economii, mai arata studiul.

Peste 15% din respondenți susțin că banii pe care îi câștigă se termină adesea înainte de sfârșitul lunii și nu sunt suficienți nici pentru a le acoperi nevoile de bază, iar 58% declară că au suficienți bani pentru a-și acoperi nevoile primare, însă este o problemă atunci când apar anumite cheltuieli importante.

De cealaltă parte, 18% își pot permite orice și reușesc să își acopere chiar și cheltuielile neprevăzute fără probleme majore, dar doar 8% își pot permite orice și reușesc să pună bani deoparte, ca economii.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, în perioada 19-26 octombrie 2016.

 
 
Tags: