Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Intrarea C.E.Hunedoara în insolvență, suspendată de instanță

mintia002.jpg

Sursa imaginii: 
cenhd.ro

Instanța a suspendat judecarea cererii de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara , pentru a putea analiza un apel făcut de sindicaliști. Complexul a pendulat în ultimul an între administrare specială și ieșire din insolvență, pe fundalul datoriilor uriașe, de peste un miliard de lei.

Tribunalul Hunedoara a decis să suspende judecarea cererii de intrare în insolvență a Complexului, cel puțin până când va fi luat în discuție apelul Sindicatului ”Noroc Bun”. Analiza va fi făcută la Curtea de Apel Alba Iulia, în condițiile în care sindicaliștii au contestat o decizie a instanței care le-a respins cererea de a fi parte în procesul ce privește insolvența. După judecare, Curtea de Apel Alba Iulie va repune dosarul pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Dincolo de traseul din instanță și de diferențele de abordare în ceea ce privește viitorul companiei, atât conducerea, cât și sindicatul ”Noroc Bun”, au atras atenția asupra gravelor probleme financiare. Complexul Energetic Hunedoara are datorii, evaluate în mandatul precedentei administrări speciale, de peste 1,4 miliarde de lei. După ce a ieșit o dată din insolvență, în luna noiembrie, conducerea companiei de stat a transmis că situația economică este la fel de proastă și că riscă executarea conturilor de către creditori. Producătorul de energie susține că orice sistare a activității ar duce automat la oprirea furnizării agentului termic necesar încălzirii populației. La Compexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6 mii de angajați.