Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Evoluţii pozitive ale Dacia pe pieţele din Germania şi Franţa

dacia.jpg

Sursa imaginii: 
www.daciagroup.com

Înmatriculările de maşini noi Dacia se apropie , în Germania , de pragul de 50 de mii de unităţi, în urcare cu peste şapte procente. Producătorul autohton de automobile îşi consolidează cota de piaţă, potrivit datelor autorităţii germane pentru transporturi auto, preluate de news.ro. Avans al înmatriculărilor Dacia se consemnează şi în Franţa,  după cum reiese din analiza forului omolog.

Anul trecut, în Germania, înmatriculrăile de autoturisme noi Dacia au urcat cu 7,3% şi au ajuns la 49.124 de unităţi. Aceasta în condiţiile în care, potrivit KBA, autoritatea germană pentru transporturi auto, piaţa germană de profil a crescut, cu 4,5%, la peste 3,3 milioane de autoturisme.

Transpuse altfel, datele arată că Dacia a înregistrat în primele 11 luni din 2016 o cotă de piaţă de 1,5%, în creştere uşoară, şi o cotă de 1,8% în luna decembrie a anului trecut. De remarcat e faptul că în Germania producătorul Volkswagen este în declin, pe fundalul scandalului trucării testelor de emisii, chiar dacă îşi păstrează o cotă de piaţă importantă. Volkswagen consemnează o scădere de 4,3% a înmatriculărilor, scădere puternic accelerată în luna decembrie. Câştigă în schimb tot mai mult teren Audi şi Porsche.

În Franţa, cota Dacia se apropie de 5,5%. Înmatriculările de autoturisme noi au urcat, anul trecut, cu 13,4 procente.