Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul discută cu Bell Helicopter

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Premierul Sorin Grindeanu discută, marți, la Palatul Victoria,  cu reprezentanți ai Ambasadei SUA și ai companiei Bell Helicopter, informează  Biroul de presa al Guvernului. La întâlnire participă și ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Americanii sunt interesați să vândă României elicoptere de atac Viper, după ce în toamna trecută a semnat și  un memorandum cu IAR Ghimbav pentru servicii de mentenanță la modelul propus.

În decembrie, Airbus a cerut  lămuriri de la IAR Ghimbav în legătură cu parteneriatul semnat cu Bell. Francezii spuneau atunci că memorandumul  “pune în pericol prezenţa Airbus Helicopters în România”.

Reamintim că Airbus a inaugurat recent la Ghimbav o fabrică unde este produs "Duster-ul elicopterelor", un aparat ce poate opera la temperaturi între -40 si +40 de grade Celsius, au spus reprezentantii  companiei, la evenimentul de inaugurare la care a participat și președintele Franței.

Elicopterul care va fi produs din 2017 este gândit să "zdruncine" dominația elicopterelor rusești în misiunile ONU. Aparatele rusești, deși sunt mai ieftine la cumpărare, devin extrem de scumpe în utilizare, spun cei de la Airbus.

La Ghimbav investițiile totalizează 52 milioane euro, la care se adaugă cinci milioane euro ajutoare de stat.