Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


French Hub – locul unde antreprenorii pot cere ajutor

16603148_1136070983169860_3268368000094179559_n.jpg

Reuniune French Hub
Image source: 
CCIFER

Aveți o afacere mică, vă simțiți singur și nu știți cum să dați înainte? Atunci trebuie să stați de vorbă cu antreprenori catre au reușit și au trecut prin exact aceleași etape ca și dumneavoastră. Aceasta este ideea din spatele French Hub, clubului de afaceri francez înființat de Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) acum un an. Oricine poate face parte din acest grup, indiferent de naționalitate, limbile de lucru fiind romana, engleza sau franceza, în funcție de antreprenor. 

La French Hub se vorbește desptre afaceri din toate domeniile, IT, media, HR, Consultanță, Sănătate și așa mai departe. Antreprenorii la început și cei consacrați se adună în fiecare lună, unii pun întrebări, ceilalți dau răspunsuri și vorbesc din propriile greșeli sau reușite, în orice caz, se găsesc soluții pentru diverse obstacole, după cum povestește Christophe Weller, reprezentant al clubului și Director General al Corporate Office Solutions

“Încercăm să avem un eveniment în fiecare lună. Avem ateliere la fiecare două luni, o companie sau două, specializate în diverse domenii precum legal, fiscal, bancar sau marketing care vin să-și prezinte soluțiile dedicate antreprenorilor. Avem, în general, cam 20 de antreprenori care participă și învață de la companiile invitate, dar și interacționează între ei, pun întrebări și se creează un fel de brain storming referitor la acea activitate. Mai facem ceea ce numim Pitch Advisory Group (PAG), adică petrecem o oră și jumătate cu un antreprenor care are un proiect în fază de creare sau dezvoltare. Ni-l prezintă, prin intermediul unui business plan pe care ni-l trimite cu câteva zile înainte, iar noi alcătuim un panel de specialiști care vor oferi un feedback adecvat pentru că propria activitate a membrilor panelului corespunde cu activitatea e care acesta vrea s-o dezvolte. Vin antreprenori consacrați în România, precum Gregoire Vigroux catre a creat Call Point Telus. Toți acești oameni au super feedbackuri pentru un tânăr antreprenor care are nevoie să vorbească desptre ideile sale cu altcineva care a trecut prin același proces. Știți, uneori antreprenorii sunt singuri sau se simt foarte singuri, iar noi, dacă reușim să îi punem față în față cu oamenii care le vor da un feedback bun, care îi vor ajuta să-și pună ideile în perspectivă, îi ajutăm.”

1011